Alles over Dordrecht...
02nov 2010

Gemeente Dordrecht laat kijken naar nieuwbouw in historische binnenstad

DORDRECHT – Het historisch testament van de overleden gemeenteraadslid van Beter voor Dordt (BVD), Jens van der Vorm, de Rijke krijgt een eerste vertaling.

Hij bepleitte een bescherming van de binnenstad en verzette zich tegen onooglijk nieuw bouwen. Tijdens een debat in de Wilhelminakerk (25 februari) had Van der Vorm kritiek op de aanpak van de welstandscommissie, die hij met een roeiboot wilde overzetten naar Papendrecht. Hij kreeg veel reacties op zijn actie Stadsverzet, die mede door columnist Kronkelaar van Dordt Centraal in het leven was geroepen.

Het overlijden van Jens van der Vorm de Rijke heeft zijn visie niet doen verstommen.

Aanstaande vrijdag is een activiteit, die niet losgezien kan worden van het debat dat mede door Jens van der Vorm de Rijke (1957-2010) is losgemaakt. De verwachting is ook dat zijn woorden en voorstellen volgende week in de  gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling een rol gaan spelen.

De agenda  van b. en w. meldt: ,,Raadsleden, ambtenaren van monumentenzorg en stedenbouw en leden van de welstandscommissie maken een wandeling door de binnenstad, om nieuwbouwprojecten door de jaren heen te bekijken. Aanleiding is de discussie die er in de stad is over nieuwbouw binnen het beschermd stadsgezicht. Wethouder P.H. Sleeking van ruimtelijke ontwikkeling is gastheer. De wandeling is op vrijdag 5 november, vertrek vanaf het Stadskantoor om 10.00 uur.”

Het is geen toeval dat oud-wethouder Jan Lagendijk (PvdA-voorman) vandaag ook zijn visie geeft bouwen in de binnenstad.

Zie ook:
Meningen over de binnenstad van Dordrecht (di, 2 nov 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!