Alles over Dordrecht...
01nov 2010

Discussie rond de Damstraat

DORDRECHT - VVD gemeenteraadslid Irene Koene laat weten kritiek te hebben over een reportage van de TV Ombudsman . ,,Zojuist even de Ombudsman gekeken met item over de Damstraat, teleurstellend dat er essentiële informatie ontbreekt”.

De VARA deelde zelf mee:
In de Damstraat in Dordrecht geldt een vrachtwagenverbod. Dat is er niet voor niks. Huizen in de straat zijn niet bestand tegen langsrazend vrachtverkeer. Alleen de supermarkt heeft een ontheffing voor zes vrachtwagens per dag. Toch hebben bewoners stapels foto’s die bewijzen dat er veel meer vrachtwagens door de straat rijden. De Ombudsman ging met de bewoners verhaal halen bij de wethouder en de politie.

Handhaven
De politie en de gemeente erkennen het probleem. Ontheffingen zijn afgegeven maar kunnen volgens de politie niet goed gehandhaafd worden. De bewoners, politie en de supermarkt willen met elkaar én de gemeente om de tafel om tot een oplossing te komen. Helaas ziet de gemeente dit niet zitten. De betreffende wethouder denkt niet dat dit zin heeft. Raadlid Groeneweg van de partij ‘Beter voor Dordt’ probeert de wethouder toch aan tafel te krijgen. Anders lijken juridische stappen de enige optie. Het verjuridiseren van een probleem is iets wat volgens De Nationale Ombudsman voorkomen moet worden. Onlangs bracht de Nationale Ombudsman het rapport Helder Handhaven uit. Hiermee haalt hij uit naar gemeenten die zelf de regels voorschrijven, maar niets doen om de naleving ervan te controleren. In geval van problemen is de gemeente ook zelf de partij die bij machte is om een oplossing te zoeken voor het probleemDeel dit bericht met je vrienden!