Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD raadslid Irene Koene plaatst opening Vlijbrug in de historie

31 oktober 2010

DORDRECHT -VVD-gemeenteraadslid Irene Koene, die al jarenlang namens de liberalen actief is in de gemeentepolitiek van Dordrecht, heeft de opening van de fietsbrug over 't Vlij in historisch perspectief geplaatst.
 
Ze ging namens haar partij naar de opening toe en, zoals dat tegenwoordig gaat, deed verslag aan haar achterban via de website van de VVD. Het markante is wel, dat de veel besproken, beschreven Vlijbrug, niet door andere Dordtse politieke websites wordt genoemd.

Kortom: De VVD schrijft dus als enige partij over de uitbreiding van de fietsmogelijkheden op het eiland nav een opening.

De tekst van Irene Koene:

Op zaterdag 30 oktober was het dan eindelijk zo ver. Twintig jaar na het eerste idee om een brug aan te leggen over de Vlij was de officiële ingebruikname een feit. Architect M. Abdullsada en E. Dek van Van der Straaten Aannemers richtten eerst het woord tot de genodigden. Vervolgens was het de beurt aan wethouder Ferdinand van den Oever (Verkeer en vervoer), die met name gemeentebestuur en medewerkers bedankte dat de realisatie van de brug nu een feit is. Samen met oud-burgemeester Ronald Bandell nam hij de brug fietsend in gebruik, nadat een van de aanwezige scoutinggroepen met een touw het beweegbare deel van de brug had neergelaten.

foto: Paul Schrandt

In 1999 werd het ontwikkelingsplan Dordwijkzone op de kaart vastgesteld. De bouw van een fietsbrug over de Vlij was een van de laatste onderdelen van het project. De VVD is altijd een groot voorstander geweest van de brug, die voor fietsers en wandelaars de oostelijke stadsdelen met het Wantijpark verbindt.

Minder gelukkig is de VVD met de kostenoverschrijding, die voornamelijk veroorzaakt is als gevolg van jarenlange vertraging door juridische procedures.

Deel dit bericht met je vrienden!