maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint verrassend van RKC

30 oktober 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk de volle drie punten behaald. De nummer drie van de eerste divisie werd door de Dordtenaren met 2-1 verslagen. Erik Quekel en Dave Huijmans tekende voor de Dordtse doelpunten. RKC was voor vanavond nog ongeslagen in de Jupiler League.

FC Dordrecht begon de wedstrijd wel met een achterstand. Al in de derde minuut scoorde Fred Bensen namens de Waalwijkers de 1-0. Mede door het meerdere malen goed optreden van doelman Nick van der Ploeg werd de voorsprong van RKC niet groter. FC Dordrecht kon daarna nog voor rust op gelijke hoogte komen. Erik Quekel zag in eerste instantie zijn inzet gekeerd worden door de keeper van RKC, maar in de rebound scoorde hij alsnog de treffer.

FC Dordrecht kwam sterk uit de kleedkamer en had kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans in het eerste gedeelte van de tweede helft was voor Bart van Hintem, hij schoot tegen het zijnet. Tien minuten voor tijd werd Dave Huijmans de held voor FC Dordrecht nadat hij raak schoot uit een vrije trap en de Schapenkoppen de overwinning bezorgde.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!