maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Executieverkoop in de wacht

25 oktober 2010

DORDRECHT (Bericht van Jozua Diaconie) - Met dankbaarheid  voor alle reacties van binnen en buiten Dordrecht kunnen we vaststellen dat de e-mail over de dreIgende executieverkoop veel mensen en instanties in beweging heeft gezet.

De laatste twee dagen heeft de telefoon en de e-mail niet stil gestaan. De Dordtenaar, RTV Rijnmond, de politiek, De Buitenwacht en het kerkelijk erf hebben massaal gereageerd.  Een beleidsmedewerker van de VVD kwam voor een informatief  gesprek. Vele particulieren hebben hulp en geld aangeboden, e-mails werden doorgestuurd naar vrienden en bekenden.

Vanmiddag maandag 25 oktober 2010 kwam het verlossende telefoontje van de directeur van Woonbron. Hij heeft de executieverkoop in de wacht kunnen zetten en aangeboden om overleg te hebben aan de hand van het dossier van het betreffende echtpaar. Er is een afspraak gemaakt voor komende donderdag. In plaats van een verkoop is er nu een overleg gepland.

Het bureau schuldsanering zal samen met de diaconie van Jozua het gesprek aangaan om te kijken welke oplossingen er mogelijk zijn voor deze mensen.

Ik wil een ieder bedanken voor hun reactie, inzet en betrokkenheid. Er is dus zeker sprake van  “mededogen”  in Dordrecht.

De executieverkoop was gepland op donderdag 28 oktober om 16.00 uur en is nu in de wacht gezet.

In plaats daarvan is er nu een overleg met Woonbron.

Erik van der Werf  (Coördinator Diaconie Jozua Dordrecht)

Deel dit bericht met je vrienden!