FC Dordrecht geeft punten weg na blessuretijd

19 oktober 2010

DORDRECHT - Op maandag 18 oktober 2010 speelde FC Dordrecht haar thuiswedstrijd tegen Veendam en leek op weg naar winst. De aangegeven vier minuten extra speeltijd waren al ruimschoots verstreken, het wachten was slechts op het allerlaatste fluitsignaal van Bart van der Scheer en de eerste overwinning op de Krommedijk dit seizoen kon gevierd worden. FC Dordrecht, dat tot dan niets had weggegeven, ging in de overtime echter alsnog schromelijk in de fout. Cairo raakte de bal ongelukkig, Van Muyen kon alleen nog maar ten koste van een rode kaart zichzelf corrigeren en Van der Ploeg liet zich door de toegekende vrije trap in zijn hoek verrassen.

In de 97e minuut schoot Kolder Veendam alsnog naar 2-2. De late tegentreffer voelde als een nederlaag, want nadat Shayesteh de gasten in de zesde minuut op voorsprong had gezet, was Dordt de veel betere ploeg geweest. Met een prachtige vrije trap had Bart van Hintum vijf minuten later al de gelijkmaker binnen geschoten (1-1) en vervolgens was het uitsluitend aan de Groningse doelman Van der Vlag te danken dat Veendam ongeschonden de rust haalde. Met een handvol bijna miraculeuze reddingen hield de sluitpost de gretige Dordtse aanval van scoren af.

Na rust zette de thuisclub de doelpuntenjacht voort en moest Veendam helemaal ver terug. Na de 2-1 van Erik Quekel (door Cecilio Lopes met het hoofd vrij voor het doel gezet), leek de moed bij de gasten helemaal verdwenen. Dordrecht verzuimde echter om de marge uit te breiden, waarna het uiteindelijk toch een zware tol voor moest betalen.