Alles over Dordrecht...
19okt 2010

Rene van der Gijp uit Dordrecht serieuze kanshebber Televizier Talent Award

DORDRECHT – Rene van der Gijp uit Dordrecht, die tot een echte Dordtse voetbalfamilie behoort, hijst zich aanstaande vrijdag in het nette pak.

Hij zit in het  AVRO TV-programma rond de uitreiking van de Televizier ring, maar dan in de groep voor aankomend takent. Van der Gijp is volgens RTL Boulevard aan het omscholen van voetballer naar TV persoonlijkheid.

Van der Gijp, die 49 jaar geleden in Dordrecht werd geboren, speelde in zijn voetballeven vijftien keer in het Nederlands elftal.Hij is nog steeds Dordtenaar in hart en nieren.

Op internet wordt zijn loopbaan omschreven:
René van der Gijp (Dordrecht, 4 april 1961) is een Nederlandse oud-profvoetballer. Hij werd in 1976 gescout door Sparta. In 1978 debuteerde Van der Gijp in de hoofdmacht van dezelfde club. Hij speelde daar als rechtsbuiten. Na 4 seizoenen Sparta en 2 1/2 seizoen SC Lokeren (België) keerde hij in december 1984 weer terug in Nederland. Hij speelde tot en met 30 juni 1987 bij PSV, waar hij zich ook in het Nederlands elftal wist te spelen, in 15 interlands scoorde hij 2 doelpunten. 1 juli 1987 vertrok hij bij PSV. Zijn nieuwe club werd het Zwitserse Xamax Neuchatel.

René is de derde ‘Van der Gijp’ die voor het Nederlands voetbalelftal heeft mogen uitkomen. Zowel zijn oom Cor van der Gijp als zijn vader Wim van der Gijp droegen ook het Oranje tricot. Vaak wordt René gewezen op het feit dat hij niet alles uit zijn carrière heeft weten te halen. Kenners menen dat hij met zijn talent meer interlands had kunnen spelen en misschien wel bij een Europese topclub aan de slag had kunnen gaan. Zelf echter zet hij hier zijn vraagtekens bij.

Volgens Van der Gijp was het duidelijk dat zijn tafelgenoot bij het voetbalprogramma VI, Johan Derksen, beter niet aan de verkiezing om de televizierring had kunnen meedoen want hij zou nauwelijks fans hebben. In de eerste polls die zijn gepubliceerd heeft Rene van der Gijp een redelijke kans om gekozen te worden tot TV talent van het jaar 

INFO TELEVIZIER TALENT AWARD:
Oud-profvoetballer Van der Gijp (onder andere Sparta, PSV en zelfs even Oranje) voelt zich net zo thuis op de buis als op het veld. Met haarscherpe analyses, hilarische anekdotes en het nodige theatrale gezucht en gesteun licht ‘De Gijp’ wekelijks de voetbalwereld door.

Tijdens het WK liep de temperatuur in de studio van VI Oranje geregeld zo hoog op, dat René van zijn stokkie dreigde te gaan. Om het hoofd koel te houden, stak hij zijn voeten in een bak ijsklontjes onder de presentatiedesk.Deel dit bericht met je vrienden!