Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester van Dordrecht heeft warm hart voor cultuur

17 oktober 2010

DORDRECHT - Het landelijke blad Binnenlands bestuur laat prominente VVD-leden aan het woord met liefde voor kunst en cultuur. Daarbij wordt speciaal de burgemeester van Dordrecht genoemd: Arno Brok.

,,Nog een VVD’er waarvan bekend is dat hij kunst en cultuur een warm hart toedraagt, is burgemeester Arno Brok van Dordrecht. Vice-voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds, lid van de Raad van Toezicht van de Boekmanstichting en lid van de VNG Commissie Zorg, Welzijn, Sport en Cultuur. In een interview met de Dordtse media bij zijn aantreden als burgemeester (maart 2010) gaf hij een duidelijk antwoord op de vraag wat hij zou doen als hij meer vrije tijd had: ‘Nog meer musea bezoeken’.

Kunst laat zich niet claimen door links of rechts, zegt Brok nu. Dat het Rijk zich eenzijdig terug lijkt te trekken, noemt hij ‘een punt van grote zorg’. Brok: ‘Dat betekent dat de gemeenten, die toch al jaren de drager zijn van kunst en cultuur, nog meer op hun schouders zullen krijgen. Een verhoging van de btw op kaartjes betekent dat de rekening daarvan rechtstreeks bij de gemeenten terechtkomt. Dat de lastenverzwaring zo op de kunst- en cultuursector wordt afgewenteld, is erg spijtig.’

Deel dit bericht met je vrienden!