Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Gemeenteraad bespreekt morgen parkeertarieven sportboulevard

27 september 2010

DORDRECHT - De gemeenteraad van Dordrecht bespreekt morgen in de lange middagvergadering in het Stadhuis de parkeertarieven voor de sportboulevard. De clubs lopen daartegen te hoop, want zij zeggen leden te verliezen.

Inmiddels is het onderwerp parkeertarieven een echt politiek onderwerp geworden, zo blijkt een mededeling van Beter voor Dordt op de eigen site:

De fractie van Beter Voor Dordt wil zich houden aan de verkiezingsbelofte en het gesloten coalitieakkoord met de VVD en het CDA om de parkeerregeling voor sporters betaalbaar te houden. De discussie hierover met diverse insprekers en andere fracties in de commissievergadering van dinsdag 21 september wordt voortgezet in de middagraad van 28 september. Locatie Stadhuis. Aanvang openbare vergadering 14.00 uur.

De grootste oppositiepartij in de gemeenteraad (PvdA) doet ook op de  eigen site uitgebreid verslag van de tarieven discussie. Woordvoerster was Joke Heijmans, die net als haar ouders, een warme band met de sport heeft. De PvdA-visie:

Parkeerregeling Sportboulevard (Joke Heijmans): Er wordt nu een regeling voorgesteld door college om 100.000 euro compensatie te bieden aan de sportverenigingen voor de parkeertarieven voor hun vaste vrijwilligers. Parkeertarieven waren eerst overdag 1 euro per uur en 1 euro 's avonds en in de weekends. Dat is nu geworden altijd 1 euro per uur. Nodig is eigenlijk 176.000 euro. De sportverenigingen gaan niet accoord met de nieuwe regeling, die afwijkt van het Politiek Akkoord, terwijl men aanvankelijk wel akkoord was gegaan. De bespreking wordt voortgezet in de gemeenteraad van 28 september. De PvdA gaat vooralsnog akkoord met de compensatieregeling van 100.000 euro, zolang de PvdA niet op de hoogte is van de totale  bezuinigingsplannen van het college. Want er moet flink worden bezuinigd, aldus college, maar onduidelijk is waar de pijn terechtkomt. Wel vindt de PvdA het vreemd dat het college afwijkt van het Politiek Akkoord en heeft daar nog steeds geen duidelijk argument voor gehoord.

Lees meer over:

VVD PvdA CDA sportboulevard BVD
Deel dit bericht met je vrienden!