Alles over Dordrecht...
26sep 2010

PvdA voorzitter Eline van den Boogerd tekent protest aan dreigende bezuiningen op kunst

DORDRECHT – De voorzitter van de PvdA Dordrecht, Eline van den Boogerd en oud-gemeenteraadslid Diny Koppens zijn de meest zichtbare politieke ondertekenaars tot nu in het protest tegen dreigende bezuinigingen  op de cultuur. Verder hebben geen raadsleden getekend en is het stil op alle politieke websites in Dordrecht over de discussie in de kunstwereld van Dordrecht. Alleen plaatst de vice-fractievoorzitter van de PvdA, Cor van Verk, alvast rkitische kanttekeningen in Ad De Dordtenaar richting VVD-wethouder Ferdinand van den Oever: De PvdA heeft het idee dat Van den Oever kunst ziet als iets dat geld moet opbrengen; de economische benadering van de kunst.

Ruim 650 mensen hebben met naam de volgende stelling onderschreven:
Bezuinigingen zijn onvermijdelijk, maar de manier waarop er in Dordrecht op cultuur bezuinigd dreigt te gaan worden, richt onevenredig veel schade aan.
Teken voor méér diepgang, het behoud van het Centrum Beeldende Kunst én de kwaliteit van het kunst- en cultuuraanbod in Dordrecht!

VVD-wethouder Ferdinand van den Oever heeft met een vraaggesprek in het blad DiEP het debat losgemaakt. Hij wil aan de hand van een nieuwe cultuurnota het gesprek met de stad aangaan.

INFO actie

http://cbkdordrecht.petities.nl

Zie ook:
Toekomst Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Dordrecht op losse schroeven (do, 16 sep 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!