Alles over Dordrecht...
24sep 2010

Tien bijeenkomsten over nieuwe cultuur plannen Dordrecht

DORDRECHT – Wethouder Ferdinand J. van den Oever gaat met de stad praten over zijn eerste schets  van een nieuwe nota over cultuur. Hij denkt  aan tien bijeenkomsten.

De eerste reacties zijn er al. Deze week is een actie begonnen tegen zijn culturele visie, zoals die was verwoord in het magazine DiEP. Inmiddels hebben (vrijdagmorgen) rond de 370 mensen een protest getekend. Volgens de wethouder valt aan bezuinigen en slimmer samenwerken niet te ontkomen. Hij ontkent dat er sprake zal zijn van een vervlakking van de cultuur in Dordrecht door in de subsidies te snijden

Over het algemeen wordt aangenomen, dat binnenkort door het college van burgemeester en wethouders bekend zal worden gemaakt dat de cultuur- en kunstsector zeker tussen de tien en vijftien procent moet bezuinigen. Dordrecht verwacht de komende jaren fors minder geld uit Den Haag en heeft ook rekening met de gevolgen van de economische crisis op lokaal niveau. Ook elders in het land spelen vergelijkbare discussies over meer geld voor de zogeheten zachte sector.

Tevens wil de gemeente de visie op cultuur dichter bij de Dordtenaren terug brengen.

Zie ook:
Discussie over cultuurpolitiek van nieuwe wethouder Van den Oever (do, 23 sep 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!