zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

De Hoop ggz breidt hulpaanbod uit met dubbeldiagnosekliniek

23 september 2010

DORDRECHT - De Hoop ggz heeft haar zorgaanbod in Dordrecht uitgebreid met een dubbeldiagnosekliniek. In deze kliniek wordt hulp geboden aan mensen die naast hun verslaving ook psychiatrische problemen hebben. De dubbeldiagnosekliniek van De Hoop is erkend onder de Wet BOPZ (Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen).

Er is plaats voor achttien cliënten. Wouter van Twillert, directeur Zorg van De Hoop ggz, is blij met deze uitbreiding van het zorgaanbod: “De Hoop had al regelmatig cliënten die naast hun verslaving ook met psychiatrische problematiek kampen. Deze cliënten werden met extra ondersteuning geholpen in onze reguliere verslavingsgroepen.

Het aantal cliënten dat met een dubbele diagnose aanklopte bij De Hoop werd echter steeds groter. Ook mede door de bezuinigen in de zorg werd het lastiger om hen allemaal de zorg te geven die zij nodig hebben. Door de opzet van de dubbeldiagnosekliniek blijft dit nu wel mogelijk.” Cliënten in de dubbeldiagnosekliniek krijgen 24-uurs begeleiding met individuele behandeling, groepstrainingen, werkstage en opleidingsmogelijkheden.

De behandelduur is maximaal een jaar. Mensen die meer willen weten over de dubbeldiagnosekliniek of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met De Hoop ggz, afdeling Informatie & Planning: tel. 078-6 111 222 of mailinfo@dehoop.org. De Hoop is een ggz-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop

re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org

Lees meer over:

de hoop ggz wet BOPZ
Deel dit bericht met je vrienden!