zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Stilte rond bouw van Moskee in Dordrecht is landelijk nieuws

17 september 2010

DORDRECHT -  Vorig jaar werd de eerste paal geslagen voor de moskee in Wielwijk nabij het toenmalige Refaja-ziekenhuis. Van de bouwkosten bleek slechts een kwart gedekt te zijn, maar er kwamen actie. De vaart is er nu uit en daarover bericht RTV Rijnmond.

Het ANP en andere nieuws media hebben het bericht opgepakt. Dat betekent dat het landelijk nieuws is. Ook de eerste commentaren komen in beeld.

Een voorbeeld:

http://fp.dagelijksestandaard.nl/2010/09/moskee-in-dordrecht-oeps-geld-op/

De feiten zijn nu:

Wethouder Piet Sleeking van Dordrecht wil in gesprek met het moskeebestuur. Dat orgaan van de plaatselijke Marokkaanse vereniging is verantwoordelijk voor de bouw van een moskee in de Dordtse wijk Wielwijk.

De bouw ligt stil en dat duurt te lang, volgens de afspraken die gemaakt zijn over de moskee. Maar de financiering van het gebouw blijkt niet rond te zijn, waardoor er al zeker zes maanden niet gebouwd wordt in Wielwijk.

Als de antwoorden van het moskeebestuur niet naar de zin zijn van Sleeking, overweegt de wethouder de bouwvergunning in te trekken.

(overnamen met toestemming)

Deel dit bericht met je vrienden!