Alles over Dordrecht...
12sep 2010

Bordje VOL voor scooters in stalling onder V&D

DORDRECHT – Scootersliefhebbers kunnen soms niet meer (gratis) parkeren in de fietsenstalling onder warenhuis V&D nabij het Statenplein. in Dordrecht.

Zaterdagmorgen rond half elf stond al het bordje VOL voor scooters bij de ingang.

Fietsers konden nog wel hun rijwiel kwijt door aan de linkerkant van het lint naar binnen te lopen. Maar: ook zij konden constateren dat de stalling zich in een grote belangstelling mag verheugen op een zaterdagse winkeldag. Ook het mooie weer hielp mee om veel mensen op de fiets naar de binnenstad te krijgen.

Volgens het personeel kwam het weleens meer voor dat er zoveel  scooters binnen staan, dat er geen ruimte meer is. De scooters nemen ook meer plek in beslag, dan  de fietsen die over het algemeen letterlijk in een stalling worden gezet.

Aan het einde van de winkeldag kwam er weer meer ruimte. In de avonduren was er weer volop plek. Niet bij alle bezoekers van de binnenstad is bekend dat de parkeergarage tot laat gratis open is.

Overigens stond er zaterdag om half elf ook al een rij voor de enige pin-automaat die tijdelijk aan het Statenplein over is gebleven. Zondagmiddag stond er zelfs een rij wachtende voor de automaat tegenover het oude Postkantoor.

AD De Dordtenaar had dit weekeinde een reportage over  het tekort aan pin-automaten in de binnenstad, waaraan de gemeente niks kan doen. Het is een zaak van de banken. Over enkele maanden zijn er weer drie pin-automaten aan het Statenplein, maar voorlopig zegt de markthandel omzet te missen.
 Deel dit bericht met je vrienden!