maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Energie op Maat naar de Staart

10 september 2010

DORDRECHT - De medewerkers van de Stichting Energie op Maat brachten onlangs één van hun laatste huisbezoeken aan de wijk Sterrenburg. Zij verleggen nu hun werkterrein naar de Staart. Tijdens een gratis huisbezoek bekijkt het team samen met de bewoner welke praktische maatregelen mogelijk zijn om het energieverbruik te verminderen.

Energie op Maat is een leerwerkbedrijf van het Da Vinci College in samenwerking met gemeente Dordrecht, Sociale dienst Drechtsteden en woningcorporaties Trivire en Woonbron. Naast op maat gesneden advies kunnen bewoners bij een huisbezoek ook gratis producten kiezen uit het Energiepakket. Voor bewoners met een aantoonbaar minimum inkomen is de maximale waarde € 40,-. Mensen met hogere inkomens hebben een beperktere keuze uit het gratis pakket. Zij betalen voor de eventuele extra gewenste producten. In het pakket zitten onder andere spaarlampen, waterbespaarders en standby-killers.
Energiebesparing en veiligheid

We leggen dagelijks huisbezoeken af”, aldus Elly van Rijk van Energie op Maat. “Ieder bezoek is anders. Soms slurpen mensen de informatie op terwijl anderen juist ondersteund worden in hun gedrag. Naast energiebesparende tips besteden we tevens aandacht aan de veiligheid. We verrichten onder andere een koolmonoxide-meting.
Koopwoningen

Van Rijk vervolgt: "Naast huurwoningen komt er binnenkort een speciaal programma voor koopwoningen. Hierbij komen onderwerpen als isolatie, alternatieve warmtebronnen, subsidie voor zonnecellen en dergelijke aan bod."

Op 8 september vond het eerste huisbezoek plaats in De Staart. Uiteraard kunnen bewoners ook zelf contact op nemen voor het maken van een afspraak voor een huisbezoek. Meer informatie is te vinden op www.energieopmaat.com.

Deel dit bericht met je vrienden!