donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Ruzie rond recordpoging tussen Dordrecht en Rotterdam

31 augustus 2010

DORDRECHT - Vereniging De Binnenvaart in Dordrecht wil niet meer meewerken aan een recordpoging voor de langste sleepbotenoptocht. De recordpoging staat gepland op zaterdag in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen.

Het oude record is in handen van de Dordtse Vereniging De Binnenvaart en dateert uit 2007. Toen voeren sleep- en duwboten achter elkaar over de Merwede. Dat leverde een sliert boten op van 6 kilometer.

De Stichting Sint Jobshaven uit Rotterdam wil dat record gaan verbreken. Maar de Dordtse vereniging erkent de nieuwe poging niet. Volgens voorzitter Ad Schroot volgt de Rotterdamse stichting niet dezelfde regels.

In Rotterdam zullen de schepen deels naast elkaar varen. Ook wordt de binnenvaart in Rotterdam gestremd, wat in Dordrecht in 2007 niet is gebeurd.

Volgens Mark Vogt van de Stichting die de recordpoging in Rotterdam organiseert gaat alles wel degelijk volgens de regels. Vogt denkt dat ook zonder de deelname van de Dordtse vereniging de recordpoging zal slagen.

Het is de bedoeling dat er aanstaande zaterdag tijdens de Wereldhavendagen meer dan 148 sleep- en duwboten naar de Nieuwe Maas komen. Als dat lukt krijgt Rotterdam een vermelding het Guinness World Records boek.

Een gesprek met een woordvoerder is te vinden op de site van RTV Rijnmond.

Deel dit bericht met je vrienden!