zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Huisarts Ruud Kuiper onderzoekt in Dordrecht zelf hartklachten

30 augustus 2010

DORDRECHT – De Dordtse huisarts Ruud Kuiper stuurt patiënten met hartklachten liever niet naar het ziekenhuis om een hartecho te laten maken. Hij maakt die echo zelf, meteen, tijdens het spreekuur. De uitkomst is onmiddellijk bekend, de patiënt hoeft geen weken te wachten. En Kuiper kan direct een behandeling beginnen. Nog iets: een hartecho bij de huisarts kost 52 euro, in het ziekenhuis 125 euro.  Dit bericht meldt vandaag de Volkskrant.

Kuiper blijkt een van de weinige huisartsen te zijn die een echoapparaat heeft. Hij zegt in de Volkskrant dat het apparaat duur is. ,,Vaak zijn aanpassingen nodig als je een echocardio wilt uitvoeren met een machine waarmee wél andere echo’s gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld van de buik. En de meeste zorgverzekeraars vergoeden een hartecho niet.’ Sinds 2004 maakte hij bij 350 patiënten een echocardio. “

Toch lijkt het erop dat huisartsen in de nabije toekomst het Dordtse voorbeeld kunnen volgen en goedkoper kunnen werken dan in ziekenhuizen.

Lees meer over:

volkskrant ruud kuiper
Deel dit bericht met je vrienden!