dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Oud-wethouder Dordrecht De Kovel tekent tegen regeren met PVV

18 augustus 2010

DORDRECHT - Een aantal Dordtse CDA leden of leden met banden met Dordrecht heeft het manifest getekend tegen samenwerking met de partij van Wilders, PVV.

T. van Gijzen, oud eerste kamerlid en oud lid van het landelijk partijbestuur, is thans de belangrijkste lokale prominent. Ook staat oud-wethouder C. de Kovel erbij, die in 1986 vertrok als burgemeester naar Nunspeet. Tevens heeft H. Burger getekend.

Oud-eerste kamerlid wonend in Dordrecht (bron parlement):

(Truus) van Gijzen

 Maatschappelijk werkster die bestuurlijk actief was in de ARP en het CDA, met name in de vrouwenorganisaties van die partijen, en die in 1991 Eerste Kamerlid werd. Was tevens vicevoorzitter van de Raad voor het Jeugdbeleid. Vier jaar woordvoerster sociale zaken van de CDA-fractie en voerde in die hoedanigheid het woord bij debatten over belangrijke wetgeving op het gebied van de sociale zekerheid.

In de periode 1991-1995: lid Eerste Kamer.

Deel dit bericht met je vrienden!