Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Oud-PvdA staatssecretaris opent Theodoor Stoopzaal

17 augustus 2010

DORDRECHT - Op maandag 13 september 2010 komt voormalig PvdA staatssecretaris Jetta Klijnsma naar Dordrecht om de Theodoor Stoop vergaderzaal in lunchroom In Den Witten Haen aan de Groenmarkt feestelijk te komen openen. De opening (van 15-17 uur) gaat in samenwerking met de Stichting Philadelphia en de PvdA. Medewerkers van St. Philadelphie (ondersteunt mensen met een beperking) verzorgen de catering en doen actief mee met het programma.

De vergaderzaal is te huur voor groepen, stichtingen en verenigingen. Theodoor Stoop was een vooruitstrevende arts in Dordrecht aan het begin van de 19e eeuw. Hij zag de armoede van de arbeiders en hun slechte leefomstandigheden. Hij was wethouder in Dordrecht voor de SDAP/PVDA vanaf 1917. Hij liet de Biesbosch ontpolderen voor de werkgelegenheid en om vruchtbare landbouwgrond te organiseren op ons eiland. Ook signaleerde hij dat slechte woningen leidden tot slechte gezondheid. De PvdA gaat veel aandacht besteden aan Theodoor Stoop de komende tijd. Ook de Stoopbank in de Biesbosch wil de PvdA laten restaureren.

In het gebouw aan de Groenmarkt zal de bovenzaal, waar vroeger de kamer van koophandel bijeen kwam, de Gijs van Aardennezaal gaan heten. De VVD is daarmee bezig in overleg met de weduwe van de oud-minister en de laatste vice-premier van Dordtse bodem.

Deel dit bericht met je vrienden!