zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Blazen bij Wantijconcert en Bibelot

16 augustus 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Dordtse jongeren kunnen bij Wantijconcerten en in Bibelot meedoen aan een blaastest in het kader van ‘Eerlijk over alcohol’. Op 23 augustus bij het Wantijconcert in het Wantijpark en op 18 en 23 september in Bibelot. Deze blaastest voor jongeren is onderdeel van het programma ‘Aanpak alcoholgebruik jongeren 2010’ van de gemeente Dordrecht.

Met dit programma wil de gemeente Dordrecht jongeren laten nadenken over alcoholgebruik en de gevolgen daarvan. De acties, uitgevoerd door de BOD groep, zijn vooral gericht op kennisverhoging en bewustwording. Alcohol en jongeren onder de 16 jaar is een veel besproken thema. Ook jongeren in Dordrecht starten al op zeer vroege leeftijd met alcohol drinken en drinken steeds meer. Redenen genoeg om dit aan te pakken.

In gesprek
Bij diverse evenementen zoals Dancetour, Parkingpop en Streetmasters zijn in april en mei ook blaastesten aangeboden. Daar hebben zo’n 300 jongeren aan meegedaan. Ook zijn er zogenaamde ‘peers’ ingezet van Bouman GGZ. Dit zijn getrainde leeftijdsgenoten die op een leuke manier met jongeren in gesprek gaan over alcohol.

Blaastestagenda
Maandag 23 augustus bij Wantijconcert
Zaterdag 18 september bij Bibelot ‘Superstijl’
Vrijdag 24 september bij Bibelot ‘The Opposites clubtour’

Mix van maatregelen
De aanpak bestaat uit een mix van maatregelen gericht op het handhaven van regels enerzijds en kennisverhoging/bewustwording anderzijds. Concrete maatregelen zijn bijvoorbeeld controles van de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 jaar en een gratis training voor barvrijwilligers van sportverenigingen. Ook is de gemeente in gesprek met horeca en sportverenigingen over hun maatschappelijke rol. Diverse maatregelen gebeuren in nauwe samenwerking met het regionale programma ‘Verzuip jij je toekomst’.

Deel dit bericht met je vrienden!