vrijdag 25 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht rest kater na openingswedstrijd

14 augustus 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Lange rijen voor de kassa vlak voor de aftrap, Dordt leek uitgelopen om de competitiestart bij te wonen. En die start was meer dan moeite waard als kijkspel, de punten werden gestolen door Cambuur dat ze maar al te graag in de bus mee naar huis nam.

De thuisclub, met nieuweling Raily Ignacio naast Cecilio Lopes in de spits, ging voortvarend aan de slag. Conform de wil van trainer Henny Lee werd nadrukkelijk ‘naar voren gevoetbald’ en liepen er een paar hele aardige combinaties over het korte groene gras. De gasten uit Leeuwarden, in feite titelkandidaat nummer één dit seizoen, keken even wat er allemaal aan de hand was in Dordrecht en herpakten zich daarna snel. Het groen-witte verdedigingsblok met Longuet, Van Muyen, Versluis en de opvallende Van Hintum stond echter goed en ruimden twee keer voor doelman Nick van der Ploeg op de lijn.

Na rust won het duel nog meer aan aantrekkelijkheid. Dordrecht bleef minimaal gelijkwaardig aan Cambuur en kwam zelfs nog vaker voor de goal. De beste kans was voor de ijverige Lopes die een perfecte voorzet van Nito Sequeira keihard in de kruising kopte, maar doelman Meul redde ten koste van een botsing met de paal katachtig.

Het doelpunt viel, zoals vaker in zulke wedstrijden, aan de andere kant. Sandor van der Heide profiteerde van niet het beste verdedigende moment in de Dordtse afweer en zag zijn kopbal via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiteren. Ondanks de snelle vangbal van Van der Ploeg daarna had de grensrechter de geldigheid wel degelijk geconstateerd: 0-1.
Henny Lee bracht met Vlatko Lazic voor de goed spelende Davy Huymans nog extra aanvallende impulsen, maar het slotoffensief mocht niet meer baten. Meul redde bekwaam en na 94 spannende minuten mocht Cambuur opgelucht adem halen. Voor Dordrecht wachtte niet meer dan de complimenten.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!