maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD wil meldpunt voor drugsoverlast

29 juli 2010

DORDRECHT - De fractie van de VVD wil dat er  een digitaal meldpunt voor drugsoverlast op internet komt. Daarnaast wil de VVD dat er maatregelen worden genomen om de overlast van blowende hangjongeren terug te dringen. Een alcohol- en blowverbod in de Dordtse binnenstad behoort wat de VVD betreft tot de mogelijkheden.

 De VVD-fractie heeft de problematiek aan de orde gesteld met schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht. “Wij hebben de indruk dat het gemeentebestuur de problemen van overlastgevende jongeren die blowen sterk onderschat”, aldus raadslid Joanneke van Benthem. “In steden zoals Rotterdam wordt stevig ingezet om het blowen onder jongeren tegen te gaan. Ook is er een verplichting voor eigenaren en personeel van coffeeshops om een preventiecursus te volgen.”

 Onlangs bleek dat de gemeente Dordrecht niet heeft ingeschreven op een landelijke subsidieregeling om de overlast terug te dringen. Van Benthem: “Het gemeentebestuur lijkt te denken dat er in Dordrecht geen overlast is en dat het blowen onder jongeren geen probleem is. Ik denk dat het gemeentebestuur de problemen onderschat. Uit onderzoek blijkt dat in Rotterdam 40 procent van de straatjongeren blowt. Ik heb geen aanwijzingen dat dit in Dordrecht anders zou zijn”. De VVD vraagt het college dan ook om aan te geven op grond van welke gegevens tot die conclusie gekomen is.

 “Als er niet voldoende signalen van overlast zijn, dan komt dat volgens mij omdat de drempel te hoog is die overlast te melden”, aldus Joanneke van Benthem. “De politie bellen voor overlast van blowen is best lastig. Mensen zijn bang dat ze niet serieus genomen worden of zijn bang voor represailles. Ik pleit er dan ook voor om die overlast ook eenvoudig via internet te kunnen melden, desnoods anoniem.”

Deel dit bericht met je vrienden!