dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

De nieuwe Statenbijbel uit Dordrecht scoort al in het land

22 juli 2010

DORDRECHT -De stad Dordrecht blijft verbonden met de Statenbijbel waarvoor de basis werd gelegd tijdens de Dordtse Synode in 1618-1619. Er komt een nieuwe versie van uit op 4 december in de Grote kerk van Dordrecht.

Een bericht van de uitgever Jongbloed:

De in december te verschijnen Herziene Statenvertaling (HSV) loopt in de voorverkoop als een trein. Van de vijf verschillende uitgaven die er dit najaar uitkomen, zijn er al dertigduizend exemplaren verkocht. De presentatie van de HSV is op 4 december in de Grote Kerk in Dordrecht, de bakermat van de Statenvertaling van 1637.
Er blijkt nu al grote vraag in gereformeerde, reformatorische en evangelische kring te zijn naar de HSV. Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond nam het initiatief om de Statenvertaling te herzien.
De Stichting Herziene Statenvertaling was verantwoordelijk voor het project van de uitvoering van de herziening.

1800 bladzijden

De HSV gaat ongeveer 1800 bladzijden tellen en de basiseditie gaat 27,50 euro kosten. Voor een huisbijbel met goudsnee wordt 40 euro gevraagd. Er komt ook een basiseditie speciaal voor jongeren. In het voorjaar van 2011 wil Uitgeverij Jongbloed ook met een luxe editie, een huwelijksbijbel en een Bijbel met psalmen, gezangen en formulieren komen.
i De Statenvertaling van 1637 is sinds vorige week ook te lezen via de iPhone van Apple (zoek op Statenvertaling)
Deel dit bericht met je vrienden!