vrijdag 30 juli 2021

Alles over Dordrecht

Het Achterom en verkeer

22 juli 2010

DORDRECHT - D66 geeft de winkeliers aan het Achterom groot gelijk in de discussie over de fietsenchaos. In het AD De Dordtenaar van 21 juli jl. zegt Nelleke de Smoker dat het dagelijks een chaos is door de geparkeerde fietsen bij Albert Heijn. Daardoor worden mensen met kinderwagens en rollators gedwongen de straat op te gaan, maar daar rijdt vaak een auto met alle gevaren van dien. 

Namens de gemeente, staat in het AD De Dordtenaar vermeld, komen er wel fietsensleuven om de fietsen beter te parkeren maar de uitspraak dat het Achterom in de toekomst tweerichtingenverkeer moet gaan verwerken, bevreemdt D66 zeer. Uiteraard is het een tegenvaller dat de parkeergarage Visstraat in de toekomst geen garage voor belanghebbenden wordt maar om al het verkeer van de parkeergarage Achterom en Visstraat en het bestemmingsverkeer achter de poller van de Visstraat via het smalle Achterom te verwerken lijkt D66 onbegonnen werk.

Een autovrij Achterom, vanaf de parkeergarage en verkeersafwikkeling middels de Johan de Wittstraat en het Bagijnhof lijkt de fractie een beter alternatief. Daarom beraadt de fractie zich op vragen, die binnenkort aan het college gesteld gaan worden. Ook een debat met de raadscommissie sluit de fractie niet uit.

Deel dit bericht met je vrienden!