donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Film over afscheid van zwembad dat als Combibad in Dordrecht begon

21 juli 2010

DORDRECHT -Het afscheid van het Combibad en dat daarna Aquapulca heette is op film gezet door Bea de Visser. Toen het bad kwam, leek aan het Wanbtijbad geen behoefte meer te zijn. Dat bad is er nog steeds en dat andere bad is nu een herinnering.

Dordt centraal meldt daarover:
Op de Sportboulevard is een hypermodern zwembad verrezen en dat maakt Aquapulca overbodig. De sloop van het zwembad waar veel Dordtenaren mooie herinneringen aan hebben is begonnen. Filmmaakster Bea de Visser maakte in de laatste weken voordat de slopershamer aan het werk ging nog een cinematografische film van een kwartier over het zwembad. Hij gaat in premiere op het Rotterdams Film Festival en wordt daarna nog vertoond bij het CBK en tijdens de opening van het nieuwe zwembad.

Deel dit bericht met je vrienden!