dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Stomdronken man in de Oude Maas

20 juli 2010

DORDRECHT - Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 19 juli naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij op de Korte Parallelweg in de Oude Maas was gevallen. Hij wist uit het water te komen en klaagde over nek- en rugpijn. Een voorbijganger ontfermde zich over de man en plaatse hem in zijn auto. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij alleen maar veel teveel gedronken had.

Hij had een alcoholpromillage van 2,9, wat in de buurt komt van de 3,5 promille wat als een levensbedreigend promillage wordt beschouwd. Voor de voorbijganger liep het incident ook goed af. Het slachtoffer zat immers in zijn auto en klaagde over nek- en rugpijn. Om een patiënt met dergelijke klachten veilig uit een auto te krijgen, wordt nog wel eens het dak van de auto opengeknipt. Dat bleek in dit geval niet nodig en de auto van de voorbijganger bleef heel.

Wie als omstander of voorbijganger bij een (verkeers)ongeval aankomt en een of meer slachtoffers met nek- en rugklachten aantreft, moet vooral 112 bellen. Ga slachtoffers nooit verplaatsen, maar probeer ze onbeweeglijk te houden en wacht de komst van de ambulance af.

Lees meer over:

korte parallelweg Oude Maas
Deel dit bericht met je vrienden!