zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Verwijderen van zieke en dode bomen

13 juli 2010

DORDRECHT - Maandag 19 juli starten medewerkers van de gemeente met het verwijderen van zieke en dode bomen in de stad. Deze bomen worden verwijderd, omdat ze lelijk zijn geworden en bij eens storm kunnen omvallen.

Sommige bomen vervangt de gemeente volgend jaar met nieuwe bomen. Op andere plekken komen geen nieuwe bomen terug. Dit heeft de gemeente in overleg met omwonenden besloten. Direct omwonenden krijgen hierover een brief van de gemeente. Als voor een dode of zieke boom nog geen kapvergunning is verleend, dan wordt deze later weggehaald.

Oorzaken
De oorzaken waaraan een boom kan doodgaan of waardoor hij ziek wordt, zijn bijvoorbeeld droogte, kastanje- of iepziekte, allerlei soorten schimmels, graafwerkzaamheden of zelfs door aanrijdingen. Iedere twee jaar verwijdert de gemeente bomen die op de lijst van zieke en dode bomen terechtkomen. Dit zijn bomen die door bewoners zijn aangemeld of waarvan de medewerkers van de gemeente hebben geconstateerd dat hij weggehaald moet worden.

Vragen?
Heeft u vragen hierover of staat er bij u in de omgeving een dode boom? Meldt dit dan bij de Wijklijn, telefoonnummer 14 078.

Lees meer over:

bomen
Deel dit bericht met je vrienden!