woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Brok reikt Fairtrade stickers uit

1 juli 2010

DORDRECHT - De bouw van het nieuwe uitvaartcentrum op de algemene begraafplaats Achterambachtseweg in Hendrik-Ido-Ambacht is gestart. Op woensdagmiddag 30 juni heeft wethouder T.A. Stoop een symbolische handeling verricht, om dit te vieren. Met het nieuwe uitvaartcentrum wil de gemeente haar bewoners een goede eigentijdse voorziening bieden op de algemene begraafplaats, voor een belangrijk en vaak zwaar moment in het leven. Het uitvaartcentrum wordt begin volgend jaar in gebruik genomen.

Naast een aula, een familiekamer waar de familie voor de plechtigheid even plaats kan nemen, kantoorruimte voor de exploitant en de beheerder van de begraafplaats en een ruimte voor verzorging en bloemen, biedt dit nieuwe gebouw twee 24-uurskamers die apart toegankelijk zijn en waar de familie 24 uur per dag toegang toe heeft en kan verblijven bij de overledene. Wethouder Stoop: “ Ik hoor van mensen die er ervaring mee hebben dat dit een voorziening is die erg op prijs wordt gesteld, omdat zij zo op de door hen gewenste wijze vorm en inhoud kunnen geven aan het afscheid van hun dierbare. De familiekamers bieden de familie en vrienden ook een gevoel van privacy”.

De gemeente investeert 1,3 miljoen in dit nieuwe uitvaartcentrum. Wethouder Stoop: “Een flink bedrag, maar wij vinden het belangrijk om onze bewoners en de uitvaartondernemers een stijlvolle en eigentijdse voorziening op de algemene begraafplaats te bieden”.  Het ontwerp is van Ton Voets van Voets Architectuur en Stedenbouw uit Delft. Voets is gekozen op uit meerdere bureaus op basis van presentaties van ontwerpschetsen. Bouwer is De Klerk Werkendam Bouw.

Het streven is het gebouw eind van dit jaar op te leveren zodat het volgend jaar in gebruik kan worden genomen. De gemeente zal via een openbare aanbesteding een exploitant selecteren die het beheer van het uitvaartcentrum op zich zal nemen in samenspraak met de gemeente. De gemeente zal er hierbij op toe zien dat er geen monopoliepositie zal ontstaan..

De oude aula zal worden gesloopt. De sloopvergunning is hiervoor al afgegeven. De vrijgekomen ruimte wordt opnieuw ingericht voor graven.

Lees meer over:

fairtrade arno brok
Deel dit bericht met je vrienden!