dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Titus Brandsma Award 2010 toegekend

1 juli 2010 (door Paul Seesink)

 Aan de Venezolaanse professor Andres Canizales is door de 'International Catholic Union of the Press (UCIP) de Titus Brandsma Award 2010 toegekend. Deze prijs wordt sinds 1992 om de drie jaar uitgereikt aan journalisten, instituten, uitgevers en communicatiemensen  die, zoals wijlen pater Titus Brandsma, opkomen voor menselijke waardigheid en dialoog en om die reden vervolgd of bedreigd worden.

Professor Canizales zet zich al meer dan 10 jaar in voor de rechten van mensen en vrije meningsuiting in Venezuela. De UCIP eert hem met deze prijs voor het kweken van begrip voor het feit dat vrije meningsuiting een van de voorwaarden is voor een land om vooruit te komen. Partijen binnen de Venezolaanse journalistiek, die verdeeld waren tussen opdrachten van grootgrondbezitters en politieke loyaliteit, heeft Andres Canizales tot elkaar gebracht.
In Dordrecht zal zijn naam binnenkort toegevoegd worden aan de namen van de zes voorgaande winnaars van de Titus Brandsma Award op één van de drieluiken in de Dordtse Gedachteniskapel Titus Brandsma.
Deel dit bericht met je vrienden!