vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Oud-burgemeester van Dordrecht Jan van Zuuren overleden

29 juni 2010

VanZuurenDORDRECHT - Op woensdag 23 juni is oud-burgemeester en ereburger van Dordrecht, de heer Johannes Hendrik van Zuuren, overleden. Hij is 89 jaar geworden.

Deze week is hij in besloten kring gecremeerd.

De heer Van Zuuren werd in september 1962 geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Sinds november 1963 maakte hij deel uit van het college van burgemeester en wethouders. Hij was als wethouder verantwoordelijk voor de beleidsterreinen financiën, bedrijven, openbare werken, stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening.

Op 1 mei 1974 werd de heer Van Zuuren benoemd tot burgemeester van Dordrecht. Deze functie heeft hij tot 1 maart 1985 bekleed. Het gemeentebestuur heeft zijn grote verdiensten voor Dordrecht zeer gewaardeerd. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot ereburger van Dordrecht.
Jan van Zuuren was Ridder in de Orde van Nederlandse Leeuw.

Deel dit bericht met je vrienden!