dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dronken automobilisten op de Rijksstraatweg, Brouwersdijk en Bosboom Toussaintstraat

29 juni 2010

DORDRECHT - Een automobilist uit Schiedam, leeftijd onbekend, is op 28 juni op de Rijksstraatweg aangehouden. Volgens zijn eigen verklaring was hij al rijdend een sms aan het lezen en verloor hij de macht over het stuur.

De auto kwam achterstevoren in een sloot terecht en de man raakte niet gewond. Hij bleek zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs ingevorderd zou worden. Dat had hij echter niet, want dat was eerder ongeldig verklaard in verband met eerdere gevallen van rijden onder invloed. Na verhoor is hij heengezonden.

Een 56-jarige man uit Etten-Leur is op 28 juni op de Brouwersdijk aangehouden. Even daarvoor had hij de kruising Bosboom Toussaintstraat met de Brouwersdijk een verkeerszuil omver gereden. Een getuige zag het gebeuren en fietste achter de man aan en sprak hem op de Brouwersdijk aan.

De inmiddels gearriveerde agenten hielden hem aan en namen hem mee. Op het bureau bleek dat hij veel teveel gedronken had. Zijn rijbewijs invorderen lukte niet. Dat had de man al 17 jaar niet meer en was toentertijd ingenomen in verband met rijden onder invloed.

Deel dit bericht met je vrienden!