woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis sponsort BVV Barendrecht

29 juni 2010

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis verbindt zich voor de komende twee voetbalseizoenen als sponsor aan BVV Barendrecht. Naam en logo van het ziekenhuis verschijnen met ingang van 17 juli (tijdens de wedstrijd BVV Barendrecht - Feyenoord) onder meer langs het hoofdveld van sportpark De Bongerd en op de shirts van het eerste elftal en de medische staf. BVV Barendrecht is met ruim 2000 leden een van de grootste amateurvoetbalverenigingen van Nederland en speelt al vele jaren op het hoogste amateurniveau, de zaterdag hoofdklasse A. Vanaf komend seizoen speelt BVV Barendrecht ook in de nieuw gevormde ‘Topklasse’.

Het lijkt op het eerste gezicht verrassend dat het Albert Schweitzer ziekenhuis – met als thuisbasis de Drechtsteden – ‘ver van huis’ banden aanknoopt met het verenigingsleven. Toch is daar goed over nagedacht, zegt Fennegien Wietses, manager Communicatie. ,,Het verzorgingsgebied van het Albert Schweitzer ziekenhuis is van oudsher strikt afgebakend, vooral door geografische factoren zoals rivieren. Onze kans om toch een nieuw gebied met nieuwe patiënten aan te spreken, ligt voornamelijk ten noordwesten van onze locatie Zwijndrecht. Steeds meer patiënten uit Ridderkerk en Barendrecht maken nu al de bewuste keuze om het ziekenhuis in Zwijndrecht te bezoeken.”

Tegen de achtergrond van toenemende marktwerking in de ziekenhuiszorg, wil het Albert Schweitzer ziekenhuis deze stroom stimuleren. Wietses: ,,Wij willen actief werken aan naamsbekendheid in de regio Oost-IJsselmonde en aan goede contacten in het maatschappelijk en zakelijk leven. Sponsoring is daarvoor een uitstekend middel. BVV Barendrecht is een vereniging met een goede naam, veel activiteiten en een plek middenin de samenleving. Voetbal is populair bij jong en oud, het huidige WK laat dat weer duidelijk zien. Sport en gezondheid passen goed bij elkaar. Zo hebben wij als ziekenhuis sinds kort een polikliniek Sportgeneeskunde. We organiseerden in Dordrecht al zesmaal de ‘Schweitzerloop’. Op het Gezondheidspark in Dordrecht krijgen we nauw contact met de sportsector.”

De afstand tussen BVV Barendrecht aan de Dierensteinweg en het ziekenhuis aan de Langeweg in Zwijndrecht bedraagt 10,6 kilometer over de snelweg en 10,2 kilometer via Rijsoord. Voor een flink deel van Ridderkerk en Barendrecht is het ziekenhuis daarmee sneller bereikbaar dan de op het eerste gezicht voor de hand liggende Rotterdamse ziekenhuizen. In de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn bijna alle medische specialismen vertegenwoordigd. Patiënten kunnen er terecht voor onderzoek, polikliniekbezoek, dagbehandeling en meerdaagse opname. Zwijndrecht heeft 24 uur per dag Spoedeisende Hulp en een afdeling Intensive Care. Wietses: ,,Kortom, een compleet ziekenhuis, dat bovendien onlangs volledig is verbouwd en een moderne, maar toch huiselijke uitstraling heeft gekregen.” Het parkeren is er gratis op een ruim parkeerterrein.

BVV Barendrecht laat bij monde van bestuurslid commerciële zaken Wim Vonk weten ‘vereerd’ te zijn met de nieuwe sponsor. Vonk: ,,Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een duidelijk doel voor ogen met zijn sponsoring, namelijk in contact komen met nieuwe patiënten. Voor ons was het een uitdaging om daar een sponsorpakket-op-maat bij samen te stellen. Ik verwacht dat de samenwerking tal van wederzijdse mogelijkheden biedt, die we de komende twee jaar kunnen ontdekken.” Het ziekenhuis wordt tevens lid van de ‘Business Club’ van de voetbalvereniging. BVV Barendrecht had nog geen ziekenhuis of gezondheidscentrum onder haar sponsors. Partijen zijn overeengekomen dat het Albert Schweitzer ziekenhuis de komende twee jaar uit deze sector de enige sponsor zal zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!