dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Chris Westerkamp verrast Arie van der Stoep in Damkampioenschap

Chris Westerkamp verrast Arie van der Stoep in Damkampioenschap

29 juni 2010

DORDRECHT - In de vierde ronde van het damkampioenschap van Dordrecht was de verrassing de overwinning van Chris Westerkamp op Arie van der Stoep. Beide spelers hadden een overwinning op hun naam staan, en de winnaar zou zelfs mede koploper worden. Aanvankelijk was de verwachting dat van der Stoep hier de meeste aanspraak op kon maken.

Maar in de praktijk werd dit dus anders. Al in de opening ging van der Stoep in de fout en verloor maar liefst drie schijven. In de wedstrijdpraktijk is meestal één schijf al voldoende. De onfortuinlijke van der Stoep probeerde nog wel wanhopig door te spartelen, maar toen hij een vierde schijf verloor gaf hij op.
Anton Kosior won zijn partij tegen Hans Vleghert, zoals verwacht ging Vleghert naar de rand, maar een blunder koste hem de partij.

Fred Roedolph kreeg een hekstelling op het bord tegen Aart de Bruin. Toen de Bruin dit niet helemaal goed tegenspeelde werd hij positioneel geveegd door Roedolph, die daarmee aardige stappen maakte in het klassement. Voor het klassement  betekent dit, dat zowel Anton Kosior en Chris Westerkamp de eerste plaats nu delen met Frits Luteijn en Arie van de Weteringh. Dit kwartet heeft dus nog een 100% score. Ook Fred Roedolph heeft vier punten maar had daar een wedstrijd meer voor nodig.

Uitslagen: Vleghert-Kosior 0-2, Westerkamp-van der Stoep 2-0, De Bruin-F.Roedolph 0-2
Stand: 1. Frits Luteijn, Arie van de Weteringh, Chris Westerkamp en Anton Kosior 2 gespeeld – 4 punten. 5. Fred Roedolph 3-4, 6. Joop Roedolph en Arie van der Stoep 2-2, 8. Aart de Bruin en Hans Vleghert 4-1, 10. Lauw Dingemans 3-0

Deel dit bericht met je vrienden!