woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Damkampioenschap van Dordrecht op weg naar eeuwfeest

28 juni 2010

DORDRECHT - Het kampioenschap van Dordrecht - dammen - viert in 2014 een eeuwfeest. De eerste aflevering was in 1914 in de stad. Voor de damwereld is het een kans op PR. Dat is hard nodig, want de denksport kent in Dordrecht nog maar één club: DC Dordrecht.

In het verleden bestonden de Dordtse Dam Vereniging (DDV), Gezellig Samenzijn (GS) en de Eerste Dubbeldamse dam Vereniging (EDDV). GS werd onlangs na bijna 75 jaar (!) opgeheven. DDV en EDDV gingen samen verder als DC Dordrecht. Arie van der Weteringh jr. en Anton Kosior voeren de lijst aan van het kampioenschap van de stad tussen 1914 en 2010. Meeer informatie op de website van de damclub Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!