dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Exposite Ware Geloof uit Dordt uitgebreid op EO radio

28 juni 2010

DORDRECHT -De Dordtse expositie het Ware Geloof krijgt bijna twintig minuten zendtijd bij de EO-radio. Andre Diepenbroek bracht een bezoek aan het Hof en Iris Knapen, die de tentoonstelling namens erfgoedcentrum diEP begeleidt.

Ook komt Coby Meurs aan het woord, die gereformeerd is met een rooms randje. Ze waardeert zeer de groeiende historische aandacht voor geloofszaken in Dordrecht.  De stichting Reformatie Instituut Dordrecht draagt veel activiteiten mede dankzij secretaris Coby Meurs. Ze ziet trouwens wel plek in Dordrecht voor het Nationaal Historisch Museum, datnu omstreden in Arnhem is.

Op de website van de EO is het  programma te beluisteren over de expositie in Dordrecht over het Ware Geloof. Erfgoedcentrum DiEP organiseert de tentoonstelling  in het Hof tot eind september. Op de website van de EO staat veel info over de expositie in Dordt.

Ook de dagbladen Trouw en Reformatorisch Dagblad (RD) hebben de tentoonstelling breed belicht.

Meer op de site van de EO: www.eo.nl

Deel dit bericht met je vrienden!