woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Explosie op plezierjacht in de Merwegoot

27 juni 2010

DORDRECHT -Op zondagmorgen 27 juni heeft zich een explosie voorgedaan op een plezierjacht, gelegen in de jachthaven Merwegoot aan de Baanhoekweg. Er waren drie personen ( twee vrouwen van 43 en 35 jaar uit Dordrecht en Sliedrecht en een 26-jarige man uit Papendrecht) op het jacht toen een van hen in de kajuit de koelast aanzette (op gas). Er volgde een explosie met een steekvlam. De drie raakten gewond, twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, een kon ter plaatse worden behandeld. Een persoon had 2e graads brandwonden aan een been, de tweede had kneuzingen aan een knie en de derde had brand- en snijwonden en schrammen. Tijdens de explosie werden zij door het jacht geslingerd.

De gehele bovenbouw en achterzijde van het jacht raakten zwaar beschadigd. De brandweer, 2 ambulances en de politie kwamen ter plaatse. Er was geen sprake van brand of rookontwikkeling op de boot. De brandweer koppelde de accu’s los ter voorkoming van.

De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.


Lees meer over:

explosie baanhoekweg merwegoot
Deel dit bericht met je vrienden!