woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Atwork Jobcoaching geeft jongeren een kans

24 juni 2010

DORDRECHT - Arthur Moen is begeleider van Wajongeren bij Atwork Jobcoaching, dat is gevestigd aan de Lange Breestraat 30 in Dordrecht.

Atwork Jobcoaching is een organisatie die jongeren helpt bij het begeleiden van werk zoeken. Arthur Moen legt uit wat Wajongeren zijn: “Wajongeren zijn jongeren die eigenlijk op jonge leeftijd al te horen hebben gekregen dat ze gedeeltelijk of helemaal niet geschikt zijn om te gaan werken en zo eigenlijk al op jonge leeftijd thuis komen te zitten, zonder werk en zonder opleiding. Dat zorgt ervoor dat ze een negatief beeld hebben van de toekomst”.

Arthur Moen heeft zelf de opleiding SPH gevolgd en heeft vroeger ook een jobcoach gehad. Deze coach heeft hem heel goed geholpen, en daarom is hij zelf ook jobcoach geworden om anderen te kunnen helpen. Hij werkt zelf in Dordrecht, het hoofdkantoor van AtWork. Arthur Moen haalt veel voldoening uit zijn werk, maar soms is het doorzetten, omdat zijn werk niet altijd zichtbaar resultaat heeft.

“Het is heel moeilijk om Wajongeren aan een baan te helpen omdat ze meestal al een stempel opgedrukt hebben gekregen dat ze niets kunnen”. Momenteel begeleidt hij rond de 16 Wajongeren. Hij werkt zelf  4 dagen in de week en heeft doorgaans 1 keer per week overleg. In het begin spreekt hij de jongeren vaker, omdat ze dan meer aandacht nodig hebben en hij ze beter moet leren kennen om ze goed te kunnen helpen.

“Deze periode is het moeilijk om bedrijven te vinden die aandacht willen besteden aan de Wajongeren, omdat de bedrijven eerder naar hun eigen belangen kijken”. Atwork Jobcoaching is daarom actief op zoek naar werkgevers met een betrokken hart, die deze jongeren een kans willen geven zich tot een waardevolle werknemer te ontwikkelen. Kijk voor meer info op www.atworkjobcoaching.nl en lees de ervaringsverhalen van werkgevers die u voor zijn gegaan.

Deel dit bericht met je vrienden!