dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

AV Parthenon succesvol in Terneuzen

AV Parthenon succesvol in Terneuzen

24 juni 2010

DORDRECHT - Zaterdag 19 juni was de gebiedsfinale van de CD-competitie 2010. Drie teams van Parthenon verdienden een ticket voor deze gebiedsfinale in de voorrondes en alle drie de teams hadden uitzicht op een podiumplek. Aan het eind van de dag gingen we de bus in met twee bekers in handen en twee nieuwe clubrecords voor de recordboeken.
De meisjes D zijn al jaren de beste jeugdploeg van Parthenon. In 2008 wonnen zij de gebiedsfinale en gingen zij naar de landelijke finale, in 2009 werden zij na een spannende strijd derde in de gebiedsfinale. Na de voorronden stonden zijn comfortabel op een tweede plek in de stand van het gebied.

In deze finale begint iedereen weer op nul punten en moet iedereen het dus maar weer waarmaken. De meiden begonnen de dag met niet minder dan een podiumplek in gedachten. Met 1 overwinning en vier tweede plekken pakten de meiden veel punten op de concurrentie. Uiteindelijk vergaarden zij 3700 punten en dit was goed voor een tweede plek. Een mooie beker dus om mee naar huis te nemen en  dat is dus voor het derde jaar op rij. Met deze tweede plek maken we het rijtje vol en de drie bekers zullen mooi naast elkaar in de kantine komen te staan. Deze meiden eindigen de competitie 2010 met een 19de plaats van Nederland in de landelijke stand.  

Voor het eerst in jaren was er voor de meisjes C ploeg van Parthenon kans op een podiumplek. Door een beetje te schuiven met de opstelling verwachten we veel meer punten als in de voorgaande wedstrijden. De meiden wisten 1 onderdeel te winnen en twee onderdelen eindigde ze op de tweede plaats. Op de andere onderdelen werden ook veel punten gescoord waardoor de meiden uiteindelijk 4078 punten bij elkaar sleepten. Dit is meer dan 350 punten meer dan in de voorrondes en goed voor een derde plek in de stand. Ook deze meiden kwamen dus terug met een mooie beker voor in de kantine. Marit van der Veen gooide de 500 gram speer naar een 19,39 meter en dit is een clubrecord bij de meisjes C. 

De jongens D hadden ijzersterke tegenstand in hun wedstrijd. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden vier teams uit deze wedstrijd in de landelijke top-10 waaronder ons eigen team. Een grandioze wedstrijd volgde waarin vooral de estafette opviel. De estafetteploeg op de 4x 80 meter kwam tot een tijd van 43.25 seconden en verbraken hiermee hun eigen clubrecord van drie weken geleden. Met onder andere een eerste, een tweede en een derde plek in de wedstrijd kwam zij uiteindelijk tot 4013 punten. Dit bleek goed voor een vierde plek in de stand van het gebied.

Geen podiumplek en beker dus voor deze jongens maar wel een andere prijs. Dit puntenaantal bleek na binnenkomst van de andere uitslagen in Nederland goed voor een 11de plek in de landelijke stand. Dat betekent dat de jongens ijzersterk gepresteerd hebben en hiermee een ticket hebben veroverd voor de landelijke finale van de competitie na de zomer.

De jongens D van Parthenon zullen op zaterdag 11 september aantreden in de landelijke finale tegen de sterkste teams van Nederland. Dat is iets wat in de afgelopen 10 jaar maar 1 jeugdteam van Parthenon gelukt is.

Lees meer over:

av parthenon
Deel dit bericht met je vrienden!