dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Toppers blijven zonder te spelen aan kop

22 juni 2010

DORDRECHT - In de strijd om het Damkampioenschap van Dordrecht 2010 kwam de top 4 niet in aktie. Dit gaf de subtop de kans om dichter naar de top door te schuiven. Op voorhand zouden Joop en Fred Roedolph outsiders zijn om hoge ogen te gooien, maar beide werden in de eerste ronde aan de kant gezet door titelkandidaten Arie van de Weteringh en Frits Luteijn.

Dit maakt voor beide spelers al na 1 ronde ontzettend moeilijk wordt om mee te spelen in de top van het klassement. Maar in derde ronde wisten beide spelers wel de volle buit binnen te halen. Joop Roedolph speelde tegen nestor Aart de Bruin een ingewikkelde klassieke stand, waarin er volop gecombineerd kon worden, toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek Joop de winst zo goed als rond te hebben. Dit gaf hij dan ook niet meer uit handen en won zijn partij.

Ook Fred Roedolph wist te winnen van Hans Vleghert, al gaf Vleghert goed partij. Maar in het late middenspel ging hij positioneel in de fout. Hij liet een schijf hangen, omdat hij dacht dat de meest logische zet verhinderd was. Dit leidde tot winnend voordeel voor Roedolph. Arie van der Stoep kwam voor het eerst in dit kampioenschap achter het bord, hij versloeg de nog puntloze Lauw Dingemans.
Voor het klassement betekent dit dat er nog vijf spelers een honderd procent score hebben.

Uitslagen 3e ronde: F.Roedolph-Vleghert 2-0, De Bruin-J.Roedolph 0-2, Dingemans-van der Stoep 0-2:
Stand: 1. Arie van de Weteringh en Frits Luteijn 2 gesp. – 4 pnt. 3. Anton Kosior, Chris Westerkamp en Arie van der Stoep 1-2, 6.Joop Roedolph en Fred Roedolph 2-2, 8. Hans Vleghert en Aart de Bruin 3-1 en 10. Lauw Dingemans 3-0.

In de eerste klasse kwamen de kopstukken ook niet in aktie. Cor Leenheer moest zijn partij tegen Joop de Vries uitstellen wegens vakantie. Jacques Luijendijk had een vrije ronde. Toch kon het duo Leenheer/Luijendijk hun gedeelde eerste plaats handhaven zonder te spelen. Dewprakhaas Ramjiawan klopte Jose Bakker en kwam ook op 4 punten maar had daar een partij meer voor nodig. Hetzelfde gold voor Wim van der Most die Bas Blommers puntloos liet door hem met een lichte combinatie te verrassen. Jan Baars mocht voor de eerste keer het zoet der overwinning smaken, hij versloeg Marion de Jong.

Uitslagen eerste kasse: Baars-de Jong 2-0, Ramjiawan-Bakker 2-0 en van der Most-Blommers 2-0
Stand: 1.Jacques Luijendijk en Cor Leenheer 2 gespeeld – 4 punten, 3. Dweprakhaas Ramjiawan en Wim van der Most 3-4, 5.Joop de Vries 1-2, 6. Marion de Jongen en José Bakker 2-0, 9. Bas Blommers 3-0.

Lees meer over:

damkampioenschap
Deel dit bericht met je vrienden!