maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

100e digitale CV geplaatst

100e digitale CV geplaatst

21 juni 2010

DORDRECHT - Twee maanden na de lancering van de regionale website www.drego.nl op 14 april j.l., is het 100e digitale CV geplaatst door Elvera Verdoold. Ter gelegenheid van dit mooie resultaat heeft wethouder Dion van Steensel op haar op het Werkplein Drechtsteden een cadeaubon aangeboden. Het plaatsen van het 100e CV is een eerste mijlpaal op weg naar een goed gevulde en actuele CV- en vacaturebank, waar werkgevers en werkzoekenden elkaar digitaal direct en gratis kunnen benaderen.

Drego.nl is een samenwerking tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de regio’s DREchtsteden – GOrinchem. Het is een regionaal, laagdrempelig en gratis platform met onder meer vacatures, CV’s en bedrijfspresentaties. Drego.nl is een initiatief van werkgevers dat mede gefinancierd wordt uit het regionaal Actieplan Aanpak Jeugdwerkloosheid - ‘Geef jongeren een kans’.

Extra kans voor werkzoekenden
Na de lancering van de website plaatsen steeds meer werkzoekenden hun CV op Drego.nl, waarmee zij zich direct onder de aandacht brengen van werkgevers in de regio. In aanvulling op hun CV kunnen werkzoekenden thuis of via het Werkplein een korte, eigen videopresentatie maken. Deze mogelijkheid is een belangrijke toegevoegde waarde  van een digitale presentatie op Drego.nl.

Direct toegang tot de arbei dsmarkt
Drego.nl is opgezet vanuit de wens van werkgevers om direct toegang te hebben tot een online CV-bank met gemotiveerde werkzoekenden in de regio. Voor werkgevers biedt Drego.nl daarnaast de mogelijkheid om zich door middel van een bedrijfspresentatie en videofilms te presenteren aan schoolverlaters, studenten en werkzoekenden. Ook kunnen werkgevers er vacatures plaatsen, die met één druk op de knop ook aangemeld kunnen worden voor lokale bemiddeling van de Werkpleinen in Dordrecht of Gorinchem.

Terugdringen van de jeugdwerkloosheid
Drego.nl is onderdeel van het Actieplan Aanpak Jeugdwerkloosheid. Binnen dit plan werken 18 gemeenten in de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Land van Heusden en Altena samen met het onderwijs en bedrijfsleven aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. De gezamenlijke aanpak moet er mede toe leiden dat meer jongeren werk vinden óf kiezen voor een combinatie van werken en leren óf langer doorleren om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Website: www.drego.nl

Deel dit bericht met je vrienden!