woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Zeker 1 dode en 18 gewonden na explosie flatwoning

16 juni 2010

DORDRECHT - Bij een explosie in een flat aan de Prinses Julianaweg 56 is een dode gevallen. Achttien mensen zijn gewond geraakt waarvan enkele ernstig.

De explosie vond rond 12.15 uur vanmiddag plaats toen een deurwaarder, politieagent en iemand van de woningbouwvereniging bij de woning stonden in verband met uitzetting van de bewoner. Vervolgens brak er brand uit in verschillende woningen waarna de omgeving door de politie werd afgezet.

Tientallen andere woningen in de omgeving hebben glasschade door de druk van de ontploffing. Eerder op de dag heeft de politie, in verband met de explosie, een arrestatie verricht. Het gaat hier vermoedelijk om de 34-jarige zoon van de bewoner. Of het stoffelijk overschot in de flat de bewoner betreft is nog niet bekend.

(Update 18-06-2010)

De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft een Team Grootschalige Opsporing, van 35 politiemensen geformeerd dat onderzoek doet naar de ontploffing en brand in een woning aan de Prinses Julianaweg op 16 juni. Bij de ontploffing vielen 18 gewonden. Tien van hen werden ter plaatse aan hun verwondingen behandeld, acht werden naar ziekenhuizen gebracht. Van deze acht gewonden zijn er inmiddels vijf uit het ziekenhuis ontslagen. De drie gewonden die nog in het ziekenhuis verblijven, hebben onder meer brandwonden en aangezichtsletsel.

Op 16 juni rond 12.15 uur stonden voor de buitendeur van de woning aan de Prinses Julianaweg nr 56 een deurwaarder en een politieman. Zij waren daar voor een ontruiming wegens een huurachterstand en waren in gezelschap van medewerkers van de woningbouwvereniging en een verhuisbedrijf. Kort nadat de deur van buitenaf geopend was, vond in de woning een ontploffing plaats. De deurwaarder en zijn gezelschap waren op dat moment nog niet binnen. Direct na de ontploffing werden de hulpdiensten in kennis gesteld en brandweer, politie ambulancedienst waren binnen enkele minuten ter plaatse.

Nadat het energiebedrijf in de loop van de middag de gastoevoer naar het woningblok had afgesloten en de situatie veilig genoeg werd geacht om het pand te betreden, werd door technisch rechercheurs van de Forensische Opsporing in de woning het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Sectie door het Nederlands Forensisch Instituut heeft uitgewezen dat het gaat om de 60-jarige bewoner van het pand.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Er wordt rekening mee gehouden dat de bewoner de ontploffing heeft willen veroorzaken in combinatie met zelfdoding. Op 16 juni zijn specialisten de Unit Forensische Opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut met het sporenonderzoek begonnen. Op 17 juni zijn ook specialisten van het Korps Landelijke Politiediensten bij dit onderzoek aangesloten.

   
   
   

Foto's: Rob van der Woude en Paul Schrandt

Deel dit bericht met je vrienden!