maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Van Irak naar Dordrecht: een nieuwe pastoor voor de Oud-Katholieken van Dordrecht

16 juni 2010

DORDRECHT - De Oud-Katholieke parochie H. Maria Maior aan de Voorstraat 120 heeft sinds januari 2010 een nieuwe herder. Op zondag 27 juni a.s. zal de Aartsbisschop van Utrecht, Mgr. dr. J.A.O.L. Vercammen, de nieuwe pastoor, drs. J.P. van der Steen, officieel installeren.

Dit gebeurt in een speciale dienst die om 15.00 uur begint en waar iedereen, parochianen en belangstellenden van harte welkom is. Na afloop nodigt het kerkbestuur eenieder uit onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de nieuwe pastoor.

Jan van der Steen is behalve pastoor in Dordrecht ook twee dagen per week verpleeghuispastor in Hilversum. Daarnaast heeft hij een bloeiende praktijk als pastoraal supervisor. Hij is (nog) voorzitter van het Utrechts Beraad Kerk en Israel en heeft in die hoedanigheid de afgelopen tien jaar veel betekend voor de dialoog tussen Christenen en Joden in zijn geboortestad. Met zijn verhuizing naar Rotterdam per 1 april jl. komt er binnenkort een einde aan dit voorzitterschap.

Voor hij naar Dordrecht kwam, was hij vier jaar pastoor van de Oud-Katholieke Statie Twente en tot 2005 was hij 18 jaar lang werkzaam in de krijgsmacht. Over zijn uitzending als aalmoezenier in Irak heeft hij een persoonlijk verslag in boekvorm het licht doen zien onder de titel: ?Frontaal aan de Eufraat? Hij was acht jaar lid van het Collegiaal Bestuur van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland en lid van het algemeen bestuur van de IKON.

Het kerkbestuur en de leden van de Oud-Katholieke parochie H. Maria Maior prijzen zich gelukkig een zo ervaren en pastoraal bevlogen man als hun nieuwe pastoor te mogen verwelkomen. Wilt U meer weten over de parochie en haar nieuwe herder dan is pastoor van der Steen gaarne bereid tot een interview.

Elke zondag om 10.30 uur
is er dienst in de parochie van de H. Maria Maior aan de Voorstraat 120. Van 1 juni tot en met 30 september is er iedere woensdag een middagpauzedienst om 12.30 uur. in de Grote Kerk. Van oktober tot en met 31 mei vindt de middagpauzedienst plaats in de kerk aan de Voorstraat 120.

Deel dit bericht met je vrienden!