woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Veertig jarig bestaan en Zwemvierdaagse Zwembad De Dubbel

14 juni 2010

DORDRECHT - In december 2009 bestond het binnenbad van zwembad De Dubbel 40 jaar en in juni 2010 is het 40 jaar geleden dat het buitenbad werd geopend door de burgemeester van Dubbeldam! Dat vieren we tijdens de zwemvierdaagse van dit jaar, die wordt gehouden van 21 juni t/m 25 juni. In het verwarmde buitenbad kan van 18.30 uur tot 20.15 uur worden gestart. Van de vijf avonden moeten er vier avonden gezwommen worden. Iedere avond dienen er 20 baantjes gezwommen te worden en op vrijdag is er als beloning een medaille! Jaarlijks zijn er zo’n 500 deelnemers.

De zwem4daagse is een groot feest voor de hele familie: vaders, moeders, oma’s, opa’s, ooms en tantes, iedereen is van harte welkom zowel als toeschouwer of als deelne(e)m(st)er.

Het thema van dit jaar is Oud Hollands. Het zwembad is in stijl aangekleed en iedere dag zijn er recordjachten in het thema. Voor het bedenken en uitvoeren van de recordjachten zijn we geholpen door de leerlingen van het Dalton College. Zoals ieder jaar is er op vrijdag verkleedzwemmen. Vanwege het veertig jarig bestaan is er daarna groot feest met live muziek en diverse spelletjes en springkussen voor de kinderen op de ligweide.

Ook zijn er weer demonstraties van diverse watersporten waaronder een demonstratie door kanovereniging ‘’De Dajaks”, waterpolo door MNC en duikles door Arco de Man. Deelnemerskaarten voor de Zwem4daagse zijn tijdens de openingstijden te koop aan de kassa aan het buitenbad à € 4,-.

Kinderen onder 12 jaar, maar wel in het bezit van een zwemdiploma, mogen hun vader en of moeder voor half geld mee laten zwemmen. Zij betalen dus € 2,- voor 4 avonden zwemmen.

Deel dit bericht met je vrienden!