dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Industrieterrein gecontroleerd op hennepteelt

9 juni 2010

DORDRECHT - Het wijkteam Dordrecht West van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 8 juni van 14.00 tot 22.00 uur een grootschalige controle gehouden op industrieterrein Dordrecht West gehouden. Panden en bedrijven werden onder meer gecontroleerd op hennepteelt.

Op de Einsteinstraat werd een hennepkwekerij met 40 planten aangetroffen. Vermoedelijk  was elektriciteit illegaal afgetapt. Een 43-jarige man uit Dordrecht werd ter plaatse aangehouden. Alle planten en spullen, inclusief een snelle motorboot, werden in beslaggenomen.  Diverse andere panden werden eveneens bezocht, maar daar werden geen bijzonderheden aangetroffen.
Bij een personeelslid van een bedrijf aan de Kilkade werd een neppistool aangetroffen en in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Een 26-jarige man uit Dordrecht werd op de Brikstraat aangetroffen en aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak en stond gesignaleerd en is in verzekering gesteld.
Verder werden 27 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer niet-handsfree bellen, geen gordel dragen, door rood rijden en het niet (bij zich) hebben van het rijbewijs.

De politie deelde aan ondernemers en werknemers folders over het gevaar van hennepkwekerijen uit. Daarin worden de ontvangers onder meer attent gemaakt op brand-, kortsluitings en wateroverlastgevaar. Daarnaast staan er tips in over hoe men een hennepkwekerij kan herkennen, onder andere: belagen of afgeplakte ramen, stankoverlast, voortdurend brandend licht en een constant zoemend/ronkend geluid.

Deel dit bericht met je vrienden!