woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Primeur met online communicatie tussen patiënt en ASZ

9 juni 2010

DORDRECHT - Patiënten van het SlaapWaakCentrum in het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben vanaf vandaag als eerste van alle patiënten van dit ziekenhuis de mogelijkheid om online te communiceren met medewerkers van de gespecialiseerde ‘slaappolikliniek’. Via een gebruikersnaam en wachtwoord krijgt de patiënt toegang tot een beveiligd deel van de website www.slaapwaakcentrum.asz.nl.

Het beveiligde deel van de website biedt de mogelijkheid om een intakeformulier digitaal in te vullen en te verzenden. Ook kunnen patiënten op een veilige manier hun vragen, opmerkingen en ervaringen per e-mail voorleggen aan verpleegkundigen, artsen of polimedewerk(st)ers.

Het is voor het eerst dat het Albert Schweitzer ziekenhuis patiënten de mogelijkheid biedt om online met het ziekenhuis te communiceren. Deze manier van contact biedt tal van mogelijkheden voor de toekomst, ook voor andere medische disciplines.

Het SlaapWaakCentrum is gevestigd in de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis en heeft een functie voor de gehele regio. Het is een polikliniek die gespecialiseerd is in slaapproblemen, van apneu tot snurken en van slapeloosheid tot slaapwandelen. Bijzonder aan de werkwijze van het SlaapWaakCentrum is de intensieve samenwerking tussen de specialismen Longziekten, KNO, Neurologie en Psychologie. Patiënten weten dankzij deze integrale aanpak doorgaans na twee dagen (slaap-)onderzoek al waar zij aan toe zijn en welk behandeltraject kan worden uitgestippeld.

Deel dit bericht met je vrienden!