maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Jean-Marc Ndjofang wint Sani-Dump Sneldamkampioenschap 2010

9 juni 2010

DORDRECHT - Het 6e Sani-Dump Sneldamkampioenschap is wederom gewonnen door de sympathieke Internationale Grootmeester Jean-Marc Ndjofang. Het is al de vijfde keer dat deze speler uit Kameroen de titel op zijn naam schreef, al eindigde hij dit keer na twaalf ronden Zwitsers gelijk met Ben Provoost uit Amsterdam op 19 punten.

Provoost, de speler met de hoogste rating van alle deelnemers, kwam echter één weerstandspunt te kort. Dordtenaar Arie van de Weteringh leverde een prima prestatie en werd met 18 punten derde. Bas Messemaker uit Katwijk en Leopold Sekongo uit Roosendaal behaalden 17 punten en werden vierde en vijfde. De zesde plaats ging naar Anton Kosior uit Papendrecht met 16 punten.

De B categorie werd een prooi voor Rik Verboon uit Noordeloos. Evenals Marcel van der Most uit Alblasserdam, die als tweede eindigde, behaalde Verboon 15 punten maar hij had veel meer weerstandspunten. Derde in deze categorie werd Niels Roelofsen uit ’s-Gravenpolder.
Job Arts uit Dordrecht is één van de jeugdige talenten van Damclub Dordrecht en hij won overtuigend de C categorie met 15 punten. In het totaalklassement wist Job daarmee als elfde van de 58 deelnemers te eindigen en een aantal A en B categorie spelers achter zich te houden. Tweede en derde in de C categorie werden Nirandjan Mohabier uit Rotterdam en Ruben Groenendijk uit Alblasserdam beide met 13 punten.

Bij de Aspiranten ging de titel naar Dirk-Jan Dekker uit Sliedrecht met 12 punten. Pupillenkampioen werd Jacob Provoost uit ’s-Gravenpolder met 11 punten en
Jonathan Mentink uit Hardinxveld-Giessendam pakte met 7 punten de titel bij de Welpen.

Deel dit bericht met je vrienden!