woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis blinkt uit met gastvrijheidszorg

7 juni 2010

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis gooit hoge ogen in het beoordelingssysteem ‘Gastvrijheidszorg met Sterren’. Hierbij wordt de kwaliteit beoordeeld van het eten en drinken, de ambiance en de gastvrijheid in 196 onderzochte zorginstellingen (45 ziekenhuizen en 151 verpleeg- en verzorgingshuizen). Naast het oordeel van inspecteurs die de huizen bezoeken, wordt ook de mening van cliënten zelf meegewogen. Voor de prestaties van de deelnemers worden 0 tot 4 sterren toegekend. De locaties Dordwijk, Zwijndrecht en Sliedrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben elk afzonderlijk drie sterren behaald.

Over Dordwijk wordt in het juryrapport onder meer opgemerkt: “Gastvrijheid is het speerpunt in de organisatie. In samenspraak met De Efteling en de hotelschool in Breda zijn plannen ontwikkeld voor trainingen en oefeningen voor management en personeel.” Over eten en drinken op Dordwijk wordt onder meer opgemerkt dat deze ‘vraaggericht’ zijn en dat er proefpanels zijn. Vermeld worden het kindermenu en het speciaal menu voor moslims en de wekelijkse ‘verwenkoffieronde’. Onder het kopje ‘opmerkelijk’ wordt de pendeldienst aangehaald met golfkarren tussen de parking en de entree.

In Zwijndrecht wordt het Sodexo-ziekenhuisconcept benoemd met dagelijks keuze uit drie menu’s en een warme maaltijd zowel tussen de middag als in de avond. De ambiance wordt hier omschreven als open, licht en ruim met een prettige, aangename sfeer. Ook de gastenkamer voor wandelaars op pelgrimsroute krijgt aandacht. In Sliedrecht zijn de gastvrouwen met koffie, thee en limonade in de ‘frisse, ruime wachtkamers’ onderscheidend. De locatie Amstelwijck is niet bezocht in het onderzoek.

Op 3 juni werd tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement de ‘Sterrengids Gastvrijheidszorg 2010’ gepresenteerd in Cinemec in Ede. De belangstelling voor dit evenement was met duizend bezoekers overweldigend. De Sterrengids is een soort ‘Michelingids’ voor gastvrije zorg, verschijnt jaarlijks en is te verkrijgen via www.gastvrijheidszorg.nl. Alle deelnemers zijn met hun ‘Sterrengidsprofiel’ online te vinden op www.zorgmetsterren.nl.

Gastvrijheidzorg met Sterren is een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, dat 2.200 cliëntenraden vertegenwoordigt van thuiszorginstellingen, woonzorgcomplexen, verzorgings- en verpleeghuizen, welzijn, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang; Koksgilde Nederland, waar 450 hoofden voeding en facilitair managers bij aangesloten zijn; en B+B Vakmedianet, uitgever van de vakbladen Gastvrije zorg en ZorgInstellingen. Het initiatief wordt ondersteund door onder meer de ministeries van VWS en LNV.

Deel dit bericht met je vrienden!