woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Diny Koppens: Wat doen we met gebouw De Holland?

7 juni 2010

DORDRECHT - Diny Koppens: "Het lijkt me nu een uitgelezen kans voor het nieuwe college dat in de bestuurlijke vernieuwing die zij nastreeft de burger overal in wil betrekken. Deze kans zou ik dus serieus pakken: er zijn vast veel mensen in de stad die een heel goede invulling weten voor dit pand, en ik zou niet aarzelen als mensen in de stad een goed idee hebben, dat snel naar wethouder Piet Sleeking op te sturen. Hij heeft echt hart voor Dordtse stadsgezichten.

Waar denk ik als Dordtse burger aan als het gaat om mogelijkheden voor de Holland?
- De aanbouwen slopen en het licht weer toelaten en er een expositieruimte van maken;
- De ruimte opdelen en de kleinere units verhuren als atelierruimten voor beeldend kunstenaars
- Het is een prachtig gebouw voor een restaurant, keuken in de kelder, maar parkeren is lastig,
- Er gewoon weer een verzekeringsmaatschappij in laten vestigen?
- Een kleine reptielenzoo
- een bioscoop
- een buurt-ontmoetingscentrum erin vestigen
wie het weet moet het zeggen, straks is het weg!

Het moet in elk geval voor meer verval behoed worden, hetgeen ook geldt voor de Oranjerie van de vroegere familie de Roo bij het Weizigtpark. Waarom wel het Koetshuis opknappen en niet de Oranjerie die uit dezelfde tijd of zelfs eerder dateert? Die brokkelt steeds verder af, echt zonde!

Hup (de) Holland, hup! Laat (de)Oranje(rie) niet in zijn hempie staan!"

(mijn mening is van Diny Koppens. Ze zat in de gemeenteraad van Dordrecht van 2006 tot 2010, eerst voor Beter voor Dordt (BVD) en het laatste half jaar voor de PvdA. Ze wil de politiek actief en betrokkenheid op haar eigen manier blijven volgen.

Deel dit bericht met je vrienden!