woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Rijbewijs kwijt en emacursus voor dronken beginnend bestuurder op de Brugweg

7 juni 2010

DORDRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 6 juni heeft de politie een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij omstreeks 04.15 uur op de Brugweg werd gecontroleerd. Hij blies een A-indicatie en moest mee naar het politiebureau.

Daar resulteerde de ademanalyse in een waarde van 380 ug/l. De man moest hierna zijn rijbewijs inleveren vanwege zijn status als beginnend bestuurder. De politie maakt een proces-verbaal op en de man wordt geacht een EMA-cursus te volgen.

De EMA is een driedaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer. Het doel van deze cursus is herhaling van alcoholgebruik in het verkeer in de toekomst te voorkomen.

Lees meer over:

rijbewijs brugweg EMA-cursus
Deel dit bericht met je vrienden!