woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Aandacht voor historie in Dordrecht in de lift

4 juni 2010

DORDRECHT -De belangstelling voor historie en cultureel erfgoed in Dordrecht zit in de lift. Deze week is de website www.indischdordrecht.nl gelanceerd. Zaterdag wordt stilgestaan bij 125 jaar park Merwesteyn.

Weekblad Dordt Nu (Emiel vd Velde)  komt maandelijks met Dordt Toen.

AD De Dordtenaar heeft, met de pen vooral in handen bij Kees van Tol en Jaap Bouman, veel aandacht voor historie. Dordt Centraal geeft columnist Kronkelaar de ruimte, die vaak een open oog heeft voor cultureel erfgoed in Dordrecht.

Volgende week zaterdag is de opening van de volgende historische expositie in Dordrecht, waarbij burgemeester Arno Brok en minister Jan Hein Donner over hun eigen geloofswortels zullen spreken. DiEP organiseert dat.

Komende week zal de biografie van Top Naeff verschijnen. Deze Dordtse is de grondlegster  van het echte meisjesboek. Gé Vaartjes promoveert op Top.

Kees Buddingh', die in 1985 overleed, is als schrijver, dichter en zeker als Dordtenaar niet vergeten. In november is de Buddingh'-maand.

De vereniging Oud-Dordrecht krijgt steeds meer leden en ook de vereniging Dordrechts Museum staat in de belangstelling. In september is met de historie veelal als het decor  Dordrecht de Nederlandse Bach-stad.

Op initiatief  van Pieter Verhoeve van de ChristenUnie/SGP wordt gesproken over historische namen voor de veertien vergaderzalen in het Stadskantoor. In het oude kantoor van de Kamer van Koophandel aan de Groenmarkt wordt gesproken over de dr. Stoopzaal en de Van Aardenne zaal.

In 2012 is het jaar van de buitenhuizen en mooie landhuizen, waarvan Dordrecht er ook nog een paar heeft. In dat jaar bestaat het Scheffersplein 150 jaar.  De Dordtse historische kalender geeft Dordtenaren de kans historie voor de toekomst te nomineren. De stad Dordrecht kreeg ook de eerste erfgoedprijs.

Deel dit bericht met je vrienden!